Hypsipetes madagascariensis

Hypsipetes madagascariensis - Zwarte buulbuul - Madagascar Bulbul - Madagaskarfluchtvogel

Hypsipetes madagascariensis

Diversen:

De bovendelen zijn zwart met een groenig waas, de onderdelen zijn zwart met een groenig waas. Snavel en poten zijn koraalrood, ook de binnenkant van de snavel en de tong zijn oranjerood. De lichaamslengte bedraagt 23 cm.
Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit bessen en vruchten, waaronder vooral die van de talrijke Ficus-soorten, maar ook kevers en insecten staan op het menu.
Deze paarsgewijs levende vogels nestelen meestal in bergwouden, maar er worden ook in het laagland en zelfs in boomgaarden wel enkele paartjes aangetroffen. De nesten zijn komvormig en gemaakt van bladeren, grashalmen en dunne twijgjes, van buiten met spinrag verstevigd en inwendig met zachte stoffen bekleed. Nesten werden op 8 tot 12 meter boven de grond gebouwd. Een legsel bestaat meestal uit 3 tot 4 witte eitjes met roodbruine vlekjes. In de zomer worden er nooit meer dan 4 tot 6 vogels bij elkaar gezien, gedurende de wintermaanden vormen ze groepen van 100 en meer vogels..

Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis
Hypsipetes madagascariensis